از تاریخ فرهنگی، به منزلۀ دانشی میانرشتهای برای توصیف و تحلیل رویدادهای تاریخی ناظر به علوم مرتبط با حوزۀ فرهنگی نظیر انسان شناسی و جامعهشناسی استفاده میشود. در این میان، خاطره که از تعامل فردیتها و فرهنگها، در بستر ارزشها، باورها و نگرشها شکل گرفته میتواند از منابع مهم این رویکرد تاریخی به شمار آید. در مطالعات تاریخ فرهنگیِ جنگ تحمیلی/دفاع مقدس نیز میتوان از مجموعهای از باورها، عملکردها و نگرشهای موجود در انبوه خاطرهنوشتههای جنگ/دفاع مقدس در همۀ انواع و اشکال آن بهره جست. وجود حجم انبوهی از گزارههای روایی یادمدار جنگ تحمیلی/دفاع مقدس، که عمدتاً ناظر به جامعهشناسی و انسانشناسی عمومی آن است، صرفنظر از اهمیت در ترسیم قویتر وجهۀ تاریخ رسمی، یکی از دستمایههای تحقیق دربارۀ «تاریخ فرهنگی جنگ» در برابر تاریخِ صرفاً نظامی و سیاسی آن به شمار میآید. به طوریکه برای فهم و تحلیل جامع مناسبات این پدیده، بویژه در حوزۀ فرهنگی و انسان شناختی، چارهای جز روی آوردن به خاطرهنوشتهها و خوانش گزارههای مبتنی بر منش و بینش انسانهای جنگ نیست.
شمشیرگرها, محبوبه. (1397). خاطرات ایرانی و نقش آنها در ترسیم تاریخ فرهنگی جنگ ایران و عراق/دفاع مقدس. دو فصلنامه مطالعات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس, 2(1), -.
MLA
محبوبه شمشیرگرها. "خاطرات ایرانی و نقش آنها در ترسیم تاریخ فرهنگی جنگ ایران و عراق/دفاع مقدس". دو فصلنامه مطالعات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس, 2, 1, 1397, -.
HARVARD
شمشیرگرها, محبوبه. (1397). 'خاطرات ایرانی و نقش آنها در ترسیم تاریخ فرهنگی جنگ ایران و عراق/دفاع مقدس', دو فصلنامه مطالعات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس, 2(1), pp. -.
VANCOUVER
شمشیرگرها, محبوبه. خاطرات ایرانی و نقش آنها در ترسیم تاریخ فرهنگی جنگ ایران و عراق/دفاع مقدس. دو فصلنامه مطالعات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس, 1397; 2(1): -.